vrijdag 5 oktober 2018

Goed onderwijs voor iedereen...

Actie Saved by the bell - onderwijs overal en voor iedereen.




Saved by the bell gaat jaarlijks door op 5 oktober. Dat is de Internationale dag van de Leerkracht of World Teachers’ Day. Miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen zelden of nooit de schoolbel. 

Met Saved by the bell hebben we de schoolbel eens extra laten rinkelen. Zo kan iedereen horen dat elk kind en elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs. Het recht op goed onderwijs voor iedereen.

Alle klassen hebben deelgenomen aan deze actie. 

Wij hebben klasdoorbrekend gewerkt. We hebben een filmpje van Conrad in Oeganda gezien. Op deze manier hebben onze leerlingen kennis gemaakt met de 6-jarige Conrad. Hij is geïnteresseerd in vliegtuigen, brommers, dieren,… Hij gaat net als onze leerlingen naar school.  Zijn mama, broers, vriendjes, juf en zijn leefomgeving hebben we beter leren kennen door het verhaal. 


Het gevoel van verbondenheid met Conrad ervaren was echt tot uiting gekomen. Tevens hebben de kinderen respect, begrip en openheid getoond tijdens deze les... 


Hiermee hebben we 'een stukje wereld' naar de klas gebracht. 

Wij hebben de aandacht gevestigd op recht op onderwijs, recht op voeding en recht op een woning. De leerlingen hebben in 3 groepen zitten nadenken over hoe het bij Conrad allemaal verloopt en hoe het "bij" ons verloopt. Dit hebben ze heel mooi weergegeven op drie grote flappen. 

De leerlingen hebben spontaan voor woordje 'het zuiden' gekozen als woordje van de dag. 

Iliano heeft het idee gelanceerd om de bel op de bank te zetten en aan het einde van een opdracht te bellen i.p.v. de vinger op te steken... natuurlijk hebben we dat ook toegepast in de bijtjesklas... 


GE-WEL-DIG is dat...


 Tenslotte hebben ze de werkjes schitterend gepresenteerd aan alle leerlingen 
en dit op het podium...





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten