vrijdag 23 november 2018

De schooldag begint in een blijk van eerbied voor elkaar...

Bij ons groeten we... 

Het is, van na de herfstvakantie, de goede gewoonte in de bijtjesklas om één kind bij aanvang van de schooltijd op een leuke manier te groeten; een teken van respect van de leerlingen ten opzichte van elkaar en respect van de leerkracht t.o.v. het kind en vice versa. 
Elke ochtend wordt de computermeester/controleur aan de klasdeur gegroet. Iedereen uit de klas passeert dan in een rij en kiest een manier van groeten. De volgende week is het dan aan iemand anders en zo gaan we het hele jaar door. Iedereen komt aan de beurt. Het is de bedoeling om de kinderen manieren bij te leren en ook om niemand uit te sluiten. Zo begint de schooldag telkens in een blijk van eerbied voor elkaar. 
Een eerbied die trouwens de hele pedagogische werking in onze kinderrechtenschool doordrenkt. Je ziet het aan de aandacht die elk kind individueel krijgt.
Je ontdekt het in de vele stimulansen die ieders talenten krijgen om zich te ontplooien.
En vanzelfsprekend gaat dit gepaard met respect en aandacht voor het materiaal, voor de omgeving, voor de maatschappij en voor al wat leeft.
Eerbied is een waardevolle motivator. Sterke wilskracht en geïnteresseerde aandacht zijn het resultaat. En worden de kinderen bewuste wereldburgers. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten