woensdag 21 november 2018

Internationale Dag van de Rechten van het Kind @ kinderrechtenschool Park van Genk

Kinderrechtendag bij ons 

Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. 
Op deze dag zijn er allerlei activiteiten georganiseerd op onze kinderrechtenschool om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. De leerlingen werden in de watten gelegd. Ze kregen de kans om de hele voormiddag lang creatieve workshops te volgen. Deze werden heel goed verzorgd door de lesgevers van de stedelijke muziekacademie. In de namiddag werd er serieus gerepeteerd voor de oudervoorstelling. Deze ging door op het podium in de overdekte speelzaal.  Onze kleuters zorgden voor de lekkere versnaperingen. 


Wij zijn een school die luistert naar kinderen en hun ouders. Wij hebben als school gekozen om met de stedelijke academie voor Woord, Dans en muziek samen te werken op deze kinderrechtendag omdat wij ervan overtuigd zijn dat de impact van “artistieke ontwaken en ontwikkelen” enorm kan zijn voor het zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect van een kind. De leerlingen hebben erg genoten van deze lessen. Kinderrechteneducatie gaat immers verder dan een lesje geven rond de rechten van het kind maar ook samen met kinderen ideeën ontwikkelen om kinderrechten visueel sterker te laten spreken. 

Als kinderrechtenschool blijven we ons extra inzetten om de rechten van het kind te respecteren en de kinderen zo veel mogelijk inspraak te geven binnen onze school.

De videobeelden en de foto’s spreken voor zich... 

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten