dinsdag 19 februari 2019

Integratieactiviteit 3de kleuterklas - 1ste leerjaar: thema brillen

Op bezoek bij opticien Inky 

Vandaag trokken we naar de overdekte speelzaal om alles te weten te komen over brillen. Ook de ouder(s), grootouder(s) waren aanwezig.
Juf Khadija kon de lettertjes in haar leesboekje niet zo goed meer lezen. Gelukkig was opticien Inky aanwezig en deed onmiddellijk een oogtest. De grote letters kon de juf goed lezen. De kleine letters daarentegen waren een moeilijkheid. Daar had opticien Inky een oplossing voor: "een toverbril". De juf kon ineens heel goed lezen! Dat verdiende een spontaan applaus van de kinderen. 
Nu vroeg opticien Inky zich toch af of de kinderen ook goed konden zien. En ja hoor... al de leerlingen ondergingen de oogtest. Ze konden gelukkig allemaal goed zien. 
Na het slagen van de oogtest mochten de leerlingen plaats nemen in de kleine zaal. Daar werd het mooi verhaal "Ik wil een bril" voorgelezen door juf Isabel. De kinderen konden lachen met het verhaal, het was best grappig. Er passeerden allerlei gekke brillen. 
Vervolgens hebben de kinderen samen met hun mama's, papa's of oma's een bril pimpen. De schitterende exemplaren zijn hieronder te zien. 









































Geen opmerkingen:

Een reactie posten